søndag den 21. februar 2010

Her på den sidste dag i ferien...

.... gør jeg alt hvad jeg kan for at nyde hvert minut, inden hverdagen igen melder sig. Jeg ville sådan ønske, at jeg havde en fornemmelse af, at det var okay at komme tilbage på arbejde, have masser af ny energi, men sådan føles det godt nok ikke.
Vejret har dog været så flot i dag, med stålende solskin og masser af sne, så det hjalp da lidt på humøret :-)

På strikkefronten har jeg fået færdiggjort det ludomaniske tørklæde. Det blev lavet ud fra tilfældighedsprincippet hvor 8 rester var nummereret og så bestemte det første terningekast hvilket garn jeg skulle bruge og næste terningskast bestemte antal pinde der skulle strikkes. Det var rigtig sjovt og tørklædet blev hurtigt færdigt. Næste punkt var så at sy pompon-bånd på og det tog mig lidt længere tid at komme igennem den del :-) Nu er det så færdigt og jeg er godt tilfreds. Det er ikke sidste gang jeg leger med rester og terninger på den måde!

Det er også lige blevet til et på ekstra varme sokker, helt uden dikkedarer. Jeg synes jeg har kolde tæer altid i denne tid, så det var en velkommen udvidelse i strømpe-kassen. De er strikket i Viking Ragsokgarn på pinde nr. 4.
Nu vil jeg stor-nyde resten af søndagen med endnu en ugle-trøje på pindene og lidt familiehygge :-)

onsdag den 17. februar 2010

Et skridt nærmere

I julegave fik jeg et kit til Noni tasken "In the sculpture Garden". Den var ret hurtigt strikket, men så gik der lidt tid med at få blomsterne syet sammen ( montering er IKKE favorit disciplin) og på det første billede kan I se delene inden filtning. Tasken, som før var helt uformelig, fik ved filtningen den fine trekantede facon som den skulle og den har også en rigtig god størrelse.

Blomsterne derimod er ikke helt som jeg forventede. De er ligesom lidt for slaskede og bare ikke som på modelbilledet. I dag fik jeg mig så endelig taget sammen til at få syet dem fast på tasken og måske når jeg lige har vænnet mig til synet, så går jeg videre med foer og rem. Jeg kan ikke helt beslutte mig for hvilken rem jeg vil have i. Måske en sort læderrem? eller bare en sort/grå stribet strik-rem, som resten af tasken? eller en stof-rem magen til foer-stoffet? Åh, alle de valg livet byder en ;-)

onsdag den 10. februar 2010

Sidste ende hæftet..

... på toppen, der er strikket op som model til Mettes butik (er altså ikke vasket endnu). Den er lavet i uld/bomuld (Erantis fra BC garn) og jeg har brugt tæt på 250 g. Egentlig er den strikket efter størrelse S, men med dette tykkere garn er det nærmere en M/L og passer derfor mig. Jeg synes faktisk den er rigtig sød, især ærmerne kan jeg godt li!! Hm, spørgsmålet er om jeg kommer til at putte den i skabet hos mig selv! - nej, bare rolig Mette, du skal nok få den. Desværre er det ikke en model, som jeg kommer til at strikke igen, den er ikke svær, men alle de drejede vrang som skal laves i udtagningerne til flæsen, var ved at gøre det af med strikkeglæden.

tirsdag den 9. februar 2010

His hat

Nu må jeg vist hellere få vist huen, som jeg strikkede til min mand. Jeg har brugt resterne af Silke Alpacaen fra ugletrøjen og har strikket en blød og tæt hue. Den forskudte rib giver en rigtig god effekt, som desværre ikke kommer helt frem på billedet. Mønstret som jeg har taget udgangspunkt i er His+hers knit hat, dog har jeg kun slået 75 masker op (pinde 4) og lavet mønstret over 5 masker (3r, 2 vr). Den er et hit :-)

onsdag den 3. februar 2010

Strikke ludomani

Jeg har startet et sjovt reste-projekt. Jeg ville gerne have et sort tørklæde, måske med lidt gråt i, så jeg fandt 7 forskellige grålige og sorte rester frem fra gemmerne. Disse rester bliver så sat sammen ud fra tilfældigheder - altså terningeslag. Jeg har nummereret alle garnnøglerne og først slår jeg med en 8-sidet terning om hvilket garn jeg skal bruge og derefter bestemmes det med en alm. 6-sidet terning hvor mange rækker jeg skal strikke. Efter at have strikket det første stykke synes jeg alligevel at det blev for kedeligt i farverne og fandt så den rødlige farve frem. Det her er en helt vild sjov måde at bruge rester på - jeg skal altid liiige have et terningekast mere med :-)

mandag den 1. februar 2010

Strikke-søndag og nye planer

Dagen i går blev brugt på Store Strikke-søndag i Isager-regi. Det var en rigtig hyggelig og inspirerende dag. Om formiddagen fik jeg lidt nye fif af Annette Danielsen - en del af det havde jeg hørt ved hendes foredrag på Lystrup bibliotek, men det skader bestemt ikke at få det gentaget. Efter frokosten fik vi Charlotte Tønderings hæfte med forskellige strukturmønstre at lege med - det krævede godt nok en del koncentration, så jeg har mange herlige lektier at lege med endnu. Et af mønstrene - valkemønster (se billede nedenfor, mønstret kommer dog slet, slet ikke til sin ret) har rumsteret i mit hoved siden, så lur mig om det ikke dukker op i en eller anden form her på kanalen :-)

Det bedste ved dagen var dog, at vi i frokost pausen kom til at snakke med Annette Danielsen om hendes design og undervisning. Hun er meget optaget af beregninger af modeller og det synes jeg er vældig spændende. Det viser sig, at hun gerne tager ud og underviser i diverse emner og hun vil gerne tage turen til Skødstrup i efteråret for at indvie os lidt i modelberegning. Kurset bliver arrangeret af Garnværkstedet og bliver enten afholdt i privaten eller (hvis interessen er stor) i fælleshuset i min andelsboligforening. Jeg glæder mig allerede og måske der er nogen af jer derude i blogland, der også har lyst?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...