mandag den 21. februar 2011

Kontrast - eller mangel på samme


Jeg har igen kastet mig ud i lidt mønsterstrikning - satser på at blive hammer-god til det en dag. Lige nu indebærer det stadig tungen ud af munden og mærkelige grimasser, men det skrider dog fremad. Jeg har lige siden jeg startede min blog, haft kig på Jorids fine vanter og disse med fuglene, som endda er en gratis opskrift, har længe stået på ønskesedlen. Jeg fik indkøbt lidt af Drops nye Babyalpaca Silk hos Mette mens det stadig var på intro-tilbud og så var det bare i gang. Desværre er kontrasten mellem de 2 farver ikke stor nok, mønstret træder ihvertfald ikke så tydeligt frem. Jeg har dog besluttet mig til at fortsætte, for øvelse gør måske mester og det vil jeg gerne være :-)


Jeg synes, at det var lidt svært at holde styr på hvor jeg var i mønstret og i længden var det ikke holdbart at have Esmaralda til at stå og sige " sort, sort, hvid, sort, hvid....", så i stedet fandt jeg overstregningstuscher i 2 farver frem og så går det lige pludselig meget lettere. 

9 kommentarer:

 1. Åh dem har jeg også kigget på - de er SÅ fine! Kender godt det der med kontrast, det kan være lidt svært at vide om den bliver tydelig nok før man er i gang!

  Kender også bare så godt det der med ikke at kunne følge med i mønsterlinjerne!! Men så købte jeg en mønster'holder' (en metalplade til at lægge mønsteret på og en magnetisk lineal som man flytter for hver linje!) SÅ smart!! Tror den var fra Symaskineland.dk :)

  SvarSlet
 2. Ja, jeg kender også de flotte vanter. Jeg har dog ikke fået taget mig sammen til at strikke nogen af dem endnu.
  Man kan også købe en lineal i gennemsigtig plast, der også fungerer som forstørrelsesglas, så den linje, man strikker lige nu forstørres. Den fås med magnet på, så den kan bruges på sådanne opskriftsholdere, som Anna snakker om.

  SvarSlet
 3. Åh hvor er de fine Lykke, også selvom kontrasten ikke er så stor. Jeg drømmer om vanter fra samme sted, men dem med firbenet...

  Den magnetiske lineal kunne jeg godt have brugt da jeg strikkede mine mønstervanter :-) Men bedre sent end aldrig.

  Held og Lykke med resten af arbejdet, er sikker på du ender som sand mester!

  SvarSlet
 4. Mange tak for tippene om opskriftsholdere, det må jeg lige huske på :-)

  SvarSlet
 5. Forbrugeroplysning: Man kan også købe en magnettavle her:

  http://www.fandango-shop.dk/shop/magnettavle-1644p.html

  - men pas på, der er også mange andre lækre ting! :)

  Uha, Ann - det lyder godt nok også smart med et forstørrelsesglas! Lige til en aften i sofaen med u-optimal belysning :) Ved du eventuelt hvor man køber sådan en fætter?

  SvarSlet
 6. Tusind tak Anna, sikke en service :-)

  SvarSlet
 7. Jeg bruger også overstregningspenne, men forstørrer diagrammet op på en fotokopieringsmaskine, så går det som en leg. Og ja det er svært at se hvilke farver man skal bruge for at få det bedste resultat.

  SvarSlet
 8. Dem har jeg også strikket , rød og hvid , strikkede dem lidt store , og så valkede jeg dem , de blev dejlig tætte og ikke mindst VARME :-))

  SvarSlet
 9. Jeg har også en opskriftsholder fra Knitpicks - den er helt uundværlig :-)

  Fine, fine vanter og selvfølgelig gør øvelse mester - så må du jo bare strikke endnu et par med større kontrast :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...