onsdag den 30. marts 2011

Farver og striber


Petrine tunikaen skrider lige så stille frem. Der er 20 forskellige farver i spil fordelt på 2 grupper og man laver så striber, hvor farverne skifter indenfor garngruppen. Med en terning bestemmes hvor mange omgang der skal tages med hver farve - super sjovt! 

Man får hurtigt nogle favorit områder og der opstår også nogle gode sammenspil, som jeg ikke lige havde forudset. Camilla er også ved at lave en tilsvarende og det er rigtig sjovt at se hvor forskellige de bliver, fordi farverne kommer i en anden rækkefølge og pga. brugen af terning.

Nå, men jeg må liiige lave en stribe mere.....

fredag den 25. marts 2011

Jeg vil også være med..

Man fornemmer ikke så godt den grønne farve i lace garnet her,
 men tro mig - sammensætningen er helt magisk!
....altså i den eksklusive klub af Camomille strikkere :-) Det er jo bare SÅ smukt et tørklæde og jeg vil også eje et (eller flere). Jeg havde noget super lækkert Malabrigo lace garn med hjem fra Barcelona og det kan jo passende blive en del af tørklædet. Til det tykkere garn fandt jeg en smuk lysegrøn Geilsk uld/bomuld, som passer så fint til.

Jeg havde godt nok planlagt, at jeg skulle have noget færdigt før jeg startede noget nyt op, meeen standhaftigheden holdt nogenlunde 10 min ;0)

torsdag den 24. marts 2011

En succes


Så blev mine første magic-loop og 2-på-en-gang sokker færdige og jeg er glad. Jeg synes det er en fantastisk måde at strikke sokker, ærmer og hvad som helst andet på - altså, jeg er omvendt! Jeg startede ud med et rimeligt simpelt mønster, så jeg ikke skulle koncentrere mig for meget. Jeg synes strukturen er blevet rigtig fin og pasformen er den bedste jeg har prøvet endnu (hvilket måske nok skyldes, at jeg endelig har indset, at jeg skal ned på pind 2,5!).


 Hvis du har mod på at kaste dig ud i teknikken, kan jeg helt klart anbefale bogen 2-at-a-time- socks. Den viser rigtig fint med billeder og tekst hvordan man kommer igang. Jeg havde troet, at det ville tage meget længere tid at mestre teknikken, men i løbet af en times tid var jeg på vingerne.


NB. Næste par er på pindene :-)

tirsdag den 22. marts 2011

Min kære, søde, skønne og livlige morfar har fået konstateret en ondartet knude i halsen. Jeg blev bare så ked af det og havde lyst til at gøre noget godt for ham. Den perfekte måde at vise ham lidt kærlighed og omsorg på, er i min verden, at lave lidt strik. Han har lidt svært ved at holde varmen, så jeg lavet et dejligt varmt halstørklæde til ham. Det kom frem med posten i går og han blev bare SÅ glad :-)


Tørklædet er strikket i Colorado fra Mettes butik og farveskiftene deri klæder strukturmønstret rigtig godt, det giver ligesom lidt dybde. Desuden er garnet blevet skønt og blødt efter vask, så det kommer ikke til at kradse på den følsomme hals.

Faktaboks:
Mønster: Checkenridge (ravelry-link)
Garn: 5 ngl  Colorado
Pinde: Knitpro nr. 4
Ændringer: Jeg slog lidt flere masker op, så 50 i stedet for de 38 i opskriften.
Hot or Not: Jeg tror det bliver et hit :-)

lørdag den 19. marts 2011

Sikke en dejlig dag det var i dag

Mette, Pernille og Camilla i munter strik.

Har været til en tur til Fiberfest i Ry med mine skønne strikketøser, Camilla og Mette. Vi overværede både Anns og Bodils rigtige fine demonstrationer af hhv. magic loop og mønsterstrik og fik nogle gode fiduser med hjem. Indimellem var der også en masse kvalitetstid med strik og snak om bordet :0)


Petrine tunika fra Garngalleriet

Jeg fik købt et kit til en Petrine tunika til Esmaralda - tror faktisk den ryger ret højt op i strikkekøen :-) I stedet for at slå med en terning om valget af farver, så tror jeg, at jeg vil splejse 2 garnnøgler af de 2 garngrupper og så strikke af dem. Så får jeg også brugt lidt af det jeg lærte i dag :-)
Camilla købte et kit magen til, så inden længe er vores døtre både i veninde tunikaer og hatte ;-)

onsdag den 16. marts 2011

Se hvad jeg kan...



Se hvad jeg kan
Se hvad jeg kan
Kom nu og se det alle mand
Jeg kan strikke 2 sokker på magic loop nu
Det plejer jeg ikke at ku :-)

Camilla og jeg har haft tema-strikkedag, vi skulle nemlig lære at strikke 2 sokker på en gang på magic loop - og det lykkedes - Hurra :-) Jeg strikker aldrig sokker igen på strømpepinde, det her er nemlig fantastisk.

Egentlig skulle vi bare øve lidt inden Fiberfesten i Ry på lørdag, hvor vi ville lære teknikken af Ann, men det var ikke så svært som forventet, så vi kom ret langt. Lur mig dog, om ikke Ann har nogle gode fiduser, der er værd at få med hjem :-)

tirsdag den 8. marts 2011

Det ser ikke ud af meget..

... men her er første halvdel af et par søde baby pludderbukser (de skal syes sammen midt for og bag). Den anden halvdel er på pindene, men på pind 2/2.5 går det altså ikke super stærkt. Derfor blev ikke lige det hurtige projekt jeg havde planlagt, men det er okay. Blusen fra sidste indlæg er alligevel i skammekrogen lige nu, så pludderbukserne blev lige op-prioriteret :-) Mens jeg pylrer lidt over de tynde pinde jeg strikker på, kan jeg da glæde mig over at garnet er lækkert økologisk fair-trade bomuld og det passer godt med lidt let garn til det forår der nu kommer spirende frem :o)

søndag den 6. marts 2011

Der trævles..


Jeg er i gang med en rigtig fin bluse til mig selv, nemlig Opulent raglan fra Interweave. Den strikkes oppefra og jeg er nu nået ned i taljen MEN nu har jeg opdaget at min sidemarkør  på mystisk vis har flyttet sig ca. 8 masker, så alle ind- og udtagninger i den ene side sidder skævt for midten! øv, øv, øv! Nu skal der så trævles op til under ærmegabene igen.

Jeg strikker i uld/bomuld, som er rigtig fint til at vise snoningerne, men desværre bliver indtagningerne også ret tydelige (strikket 1 m løs af, 1 ret, løs maske henover før markøren og så 2 m sammen efter markøren). Når nu jeg alligvel skal strikke stykket om, tænker jeg at lave indtagninger anderledes - men hvordan? Skal jeg bare strikke 2 masker sammen på begge sider af markøren? skal jeg strikke maskerne drejet ret sammen? Nogen gode ideer?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...