mandag den 23. november 2009

Sparkedragt og juleønsker

Så blev sparkedragten til min venindes søn færdig - her monteret og vasket :-)

Jeg synes at den er blevet rigtig god og nu glæder jeg mig til at få den sendt afsted med posten. Min veninde bor i København, så jeg har endnu ikke set det lille ny vidunder, men har fået lovning på et billede af godten med sparkedragten på :-)

Dragten er strikket op i Drops Merino extra fine, det er et lækkert garn at strikke med og det bliver bare endnu blødere efter en tur i vaskemaskinen. Eneste minus er at garnet er så glat at de hæftede ender går op i vask (på trods af vaskepose), jeg måtte altså lige en tur over alle ender med en gang sytråd. Til denne dragt i størrelse 62/68 har jeg brugt ca. 220 g. Jeg valgte at gå helt ned på pinde 3,5 (mod 4,5) i opskriften, det syntes jeg blev pænere.


Her ses de fine fåre-knapper lidt tydeligere. De er da bare søde! Farven på garnet ligner mest på det øverste billede.

Ellers er det tid til at finde på juleønsker. Jeg går lidt og overvejer at ønske mig et Knit pro sæt, har I nogen erfaringer med om det er pengene værd? Har også længe kigget på Noni tasker, især denne - højst velkommen på min arm :-) Jeg har også en trang til at prøve Zauberball garnet, ikke at jeg lige ved til hvad - MÅ bare prøve det! Jeg er ret begejstret for Lene Holm Samsøes opskifter, så bøgerne "Feminin strik" og "Kæk og klassisk børnestrik" skal helt sikkert på listen. Andre forslag til en strikkers Must-haves?


6 kommentarer:

 1. Lad mig starte med at sige at jeg syntes din sparkedragt er blevet meget vellykket - tror det var den rigtige disposition at gå ned i pinde - det er i alle tilfælde blevet meget flot i strukturen.
  At du ønsker dig den taske kan jeg godt forstå . den er meget feminin.
  Jeg købte mig et sæt Knit Pro rundpinde for et par måneder siden og det eneste jeg fortryder er at jeg ikke gjorde det lidt før ! Himmel blå ( Ligger her i området ) sælger dem til 550 i deres forretning frem til jul - tror dog ikke de gør det i deres net butik - men nu ved jeg ikke hvor du bor - men prøv da at ringe til dem - de er meget hjælpsomme og søde

  SvarSlet
 2. Hej Lykke
  Sparkedragten er blevet rigtig fin! Jeg har lige købt(et ekstra) sæt Knit Pro i Butik Himmelblå til den pris som Nynne nævner, men hos Lavendelstrik kan du få dem 100kr billigere(hun har en netshop). Hvis ikke du finder hende, så skriv på min blog, så skal jeg give dig linket.

  SvarSlet
 3. Nej, hvor er den blevet fin - så flot med de snoninger og knapperne er lige prikken over i´et :-)

  Jeg har været meget glad for mine KnitPro i de store str. Pinde 3,5 og 3 har jeg knækket ikke mindre end 5 af, den ene var min egen skyld, ren vold, men de 4 andre knækkede ved helt almindelig brug. Så nu bruger jeg Addi Turbo og Addi Lace fra 3,5 og nedefter og KnitPro fra 4 og opefter :-) Jeg overvejer seriøst at prøve Addi Clix sættet, når engang jeg får råd :-)

  SvarSlet
 4. Tak for de rosende ord til dragten, håber også at min veninde bliver begejstret :-)

  I forhold til Knit pro, så tusinde tak for jeres input. Nu bruger jeg nok allermest pindstørrelse 3 og 3.5, så jeg overvejer da lige hvad Strikkeheksen har af erfaringer. Jeg er ikke særlig glad for at strikke på metalpinde, så det skal ihvertfald være træpinde.
  Jeg kan se, at det er et supergodt tilbud hun har hos Lavendelgården, så mon ikke jeg skriver sættet på ønskesedlen og så krydser fingre :-)

  SvarSlet
 5. Sikke en fin dragt, og en dejlig farve. Sikkert meget mere klædelig end baby-pasteller. Jeg er meget glad for mine knit-pro, der lige skal "strikkes til" for at blive glatte nok. Til de tynde garner foretrækker jeg også Addi Turbo, som er fantastiske, selv om de er af metal. Der er masser af strikkebøger som jer must haves! Hvis du ikke har Annette Danielsens Hønsefødder og Gulerødder er den en must inden for børnestrik, efter min mening den bedste!

  SvarSlet
 6. Hvor er det en sød dragt... jeg har også i biksen et lille sæt - KnitPro - de pinde er guld! ( nej træ - lamineret birk og farverne er bejdset)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...