torsdag den 27. juni 2013

Den dejligste trøje

 Camilla hjembragte det skønneste garn af merino og cashmere til mig, da hun var i USA. Det skulle bruges til noget helt specielt  - og det blev altså til Veronikas første varme trøje. Igen har jeg valgt at tøse en ellers neutral trøje op med en lyserød blomsterknap. 


Trøjen blev flittigt brugt i december til februar, men lillemusen er nu vokset ud af den. Heller ikke denne bluse har jeg fået et godt billede af mens hun havde den på, så igen et billede uden baby i. 


Både mønster og garn var jeg meget begejstret for og jeg kommer nok til at strikke samme model igen.

 Det er skønt at få en vinterbaby - alt det skønne strik man kan putte dem i :-) Lige nu strikker jeg på en sommerdragt i bomuld - noget hjemmestrik skal hun jo have, også selvom det skulle blive varmt i Danmark. 

Faktaboks
Mønster: Bluse med perlemønster fra "All you knit is love"
Garn: Anzula Cloud
Pinde: Knitpro nr. 3
Ændringer: lige efter bogen denne gang
Hot or not: Mega hot - elskede at bruge den

mandag den 24. juni 2013

Ugle dragt



Det er ikke kun Veronika, der bliver strikket til for tiden. Min fætter har lige fået den fineste lille Cecilie og hun skulle da også begaves! Jeg har lavet en lille ugledragt til hende, som hun kan bruge til efteråret. Den er tøset lidt op med glimmerknapper og en lille uglepige - håber den kan hjælpe hende til at holde varmen, når kulden engang kommer retur.



Jeg har udeladt at strikke rib op i halsudskæring og ærmegab, sådan synes jeg at den er pænest - en god kontrast mellem lidt råt og noget tøsefarvet.



Faktaboks
Model: Model 5D fra Sandnes hæfte 1113
Garn: Lanett - 150 g + Arwetta rester til uglen
Pinde: Knitpro nr 2.5
Ændringer: udeladt rib i ærmer og hals
Hot or not: Jeg synes dragten er meget sød og håber den bliver et hit hos lille Cecilie.

onsdag den 19. juni 2013

Lige et hint..


Jeg opdagede for nyligt at Sandnes har udgåede hæfter tilgængelige som gratis download  her på deres hjemmeside :-) Der er fine opskrifter til både børn og voksne!! Dragten på billedet bliver jeg nok liiiige nødt til at lave ..... Den er fra hæftet 0606. Er der mon også noget der frister dig??

søndag den 16. juni 2013

Kunsten at strikke neutralt


Mens jeg gik og ventede på at lillemusen skulle ankomme, ville jeg gerne strikke lidt babytøj. Da jeg ikke kendte kønnet, skulle det jo være forholdvist neutralt. På et tidspunkt blev jeg træt af råhvid og lysebrunt og ville gerne have lidt farver på. Derfor strikkede jeg denne sparkedragt i en forholdsvis neutral  turkis farve. Dog syntes jeg ikke rigtig at picot kanten passede i fald jeg fik en lille dreng. Da jeg så kom hjem fra sygehuset med en lækkert lille pigebarn, tilføjede jeg picot-kanterne og den hæklede pynt og vupti, en lille tøset dragt. 

 

Dragten er strikket i en skøn blanding af bomuld og merino - den har været så dejlig at bruge på Veronika og har bevaret blødheden efter mange ganges brug og vask. Jeg kommer helt sikkert til at lave en mere - nok så den passer til efteråret og denne gang i en rigtig tøsefarve. 

Faktaboks:
Mønster: Model 1E fra Sandnes hæftet 1206 Mandarin 0-4 år
Garn: Mini Duett fra Sandnes
Pinde: Knitpro nr. 3
Ændringer: lavede dragten ensfarvet i stedet for kontrast-farvede kanter.
Hot or not: en klar vinter-forårs favorit i baby garderoben

tirsdag den 11. juni 2013

Forberedelse til den lille ny




Sidste sommer gik jeg med en mave, der voksede dag for dag med vores lille baby. Vi havde valgt ikke at få kønnet at vide - ikke så praktisk når man selv (og vennerne) gerne ville strikke en garderobe. Jeg valgte i stedet at strikke noget, som var forholdsvis neutralt og som så efterfølgende kunne pyntes lidt op, hvis det blev en pige.




Denne sparkedragt blev således forsynet med en lille hæklet blomst og støvede, lilla knapper efter vi var kommet hjem fra sygehuset med lille Veronika. Dragten er lavet i tynd uld/bomuld og er så blød og lækker. Desværre lykkedes det mig ikke at få nogle gode snapshots af Veronika i dragten og hun er for længst vokset ud af den, så I må få billederne fra en lun sommerdag i stedet. 


Faktaboks:
Mønster: Sparkedragt fra Sandnes nr. 0105
Garn: Garnudsalgs tynde uld/bomuld
Pinde: 2,5
Ændringer: udelod flæsen og lavede dragten ensfarvet - originalen er faktisk ikke særlig pæn ;-)
Hot or not: De har været så lækre at bruge og jeg skal bestemt have gang i mere uld/bomuld!!


fredag den 7. juni 2013

Siden sidst

Hov, så gik der lige et år og jeg faldt af blogbussen! Hvad skete der??? Tjah, jeg fik bare nyt arbejde med lang transporttid og så forsvandt overskudet til at passe bloggen. Nu er der sket det fantastiske, at lille Veronika blevet en del af vores liv og jeg går hjemme på barsel :-) Da strikkeriet heldigvis ikke er blevet lagt på hylden, vil jeg prøve at blæse lidt liv i bloggen igen.


Det seneste der er kommet af pindene, er en Tankestreg lavet i Arwetta og strikket på pind 2,5, så den svarer til str. 1 år. Selv om Veronika kun er knap 6 mdr., så passer hun allerede tøj som en 1-årig ;-)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...