søndag den 28. november 2010

hængepartier

Tilbage i august måned begyndte jeg på disse hjemmesko til min venindes lille søn. Uvist af hvilken grund har de så ligget i min strikkekurv i flere måneder, men i dag skulle det være, det er jo nu de skal gøre gavn. Der manglede kun at blive hæftet ender på snørebåndene og så skulle Converse mærket hækles og syes på. Det tog jo ingen tid da jeg først kom i gang, så nu er de klar til at blive pakket og sendt mod Hvidovre.

Faktaboks:
Garn: Arwetta strømpegarn, 2 tråde
Mønster: Baby sneakers med Converse mærker hæklet efter denne tutorial
Pinde: hm, tror nok de er lavet på strømpepinde nr 3
Ændringer: jeg tilføjede det lille Converse mærke og så tilføjede jeg en enkelt omgang med sort øverst på sålen. Det blev ikke helt så pænt pga. den måde man tager masker op på, så den udelader jeg en anden gang.
Hot or not: Jeg håber ihvertfald de små fødder bliver hotte :-)

Som en lille kompensation på den lange ventetid, måtte jeg lige hækle et lille armbånd til den tålmodige veninde. Fine pasteller til en smuk lys pige :-)


 Et armbånd mere blev det også til i dag. Da jeg så de fine knapper i retro farver i Søstrene Grene, tænkte jeg med det samme på Camilla. Da hun nu er et af de sødeste og mest hjælpsomme mennesker jeg kender, skulle tanke selvfølgelig omsættes til armbånd og det blev det så i dag :-)


Ellers vil jeg ønske jer alle en dejlig første søndag i advent :-)


torsdag den 25. november 2010

Varme ører og en fin gevinst

Tilbage i juni lavede jeg en fin hue til min søde veninde, som hun heldigvis blev rigtig glad for. Da hendes søster så huen, kom den straks på hendes jule ønskeseddel :-) Hendes ønske går nu i opfyldelse for jeg har lige strikket en til hende på min venindes vegne. Denne gang er der brugt Drops Merino, det er lækkert, men ikke mums som sidst da jeg strikkede af Malabrigo garnet. Denne gang har jeg taget lidt ud efter ribben, så volumen i hatten er blevet lidt større og det synes jeg er fint.
Faktaboks:
Garn: Drops Merino, 2 nøgler
Pinde: Strømpinde 4 mm og 6 mm.
Ændringer: Jeg tog 18 masker ud på 1. pind efter ribben og så stikkede jeg 1 ½ mønster rapport mere inden jeg startede indtagningerne.
Hot or not: Hot :-)

I oktober måned deltog jeg, som mange andre, i Strik og Storm's Støt brysterne kampagne. Jeg var så heldig at vinde den keramikskål, som jeg på forhånd havde håbet på. Den anden dag blev den leveret til døren af keramikeren selv og hvor er den bare fin. Jeg er SÅ glad for den :-) Jeg vandt også en pige-nederdel, så snart sys op til at passe min datter.

torsdag den 11. november 2010

En glad debutant




















Længe har jeg gået som katten, ikke om den varme grød, men om mønster-strik! Det har været en discplin, som jeg synes har været lidt skræmmende, men også meget spændende. For at komme i gang, tænkte jeg, at det var godt at starte småt. Min veninde venter en lille Lauritz til december og han skal da bydes velkommen til verden med en lille vest.


Jeg valgte at strikke i 2 tråde Drops alpaca, - lækkert garn, som jeg havde lidt rester af. Det passede dog slet ikke med opskriften, så jeg regnede lidt og slog så masker op til 2 færre mønster-rapporter. Desværre fik jeg ikke ikke lige med i beregningen, at mønstret skulle være symmetrisk omkring halsudskæringen og det er det da slet heller ikke blevet. Det er jeg lidt træt af, men jeg håber at Laurits vil tilgive mig og så vil jeg tillade mig at være godt tilfreds med mit første stykke mønster-strik, som faktisk blev helt pænt strikket :-)


Fakta-boks:
Mønster: Teitur fra Rasmilla, str. ca. 3 mdr.
Garn: Drops Alpaca
Pinde: Knitpro rundpind nr. 3,5 og 4
Hot or Not: Hm, altså bortset fra svipseren ved halsudskæringen, så synes jeg den er til den hotte side.












Lauritz' mor skal da også have en lille ting, så jeg har hæklet endnu et armbånd. Hos Panduro kan man få en pose med en masse blandede knapper, hvoraf nogle er ret kitch'ede og de er perfekte til de armbånd jeg for tiden laver til alle i omgangskredsen.

Til sidst vil jeg da lige gøre opmærksom på en ny blogger. Det er min veninde Camilla, som er gået all in på håndarbejdet. Det er super hyggeligt at dele det med hende. Kig ind til hende her!

søndag den 7. november 2010

Muffedisser












Så er der igen røget lidt af pindene. Denne gang et par pulsvarmere/muffedissere strikket efter Citronmosters opskrift. Jeg har strikket dem i arwettas strømpegarn og de er dejlige lune. Hvis jeg skulle strikke dem igen, tror jeg dog at jeg ville vælge noget luftigere garn, fx. noget alpaca. Opskriften er let og ligetil og jeg er godt tilfreds med resultatet.

Faktaboks:

Opskrift: Citronmosters Muffedisser, se her
Garn: Arwetta Strømpegarn
Pinde: strømpepinde nr. 2,5
Ændringer: Jeg lavede en ekstra mønsterrapport inden tommelfinger-udtagningen for at få dem ekstra lange.
Hot or Not: helt klart Hot :-)

tirsdag den 2. november 2010

Ny trøje og kreative indkøb

Så fik jeg endelig lavet min Drops trøje færdig. Jeg er super glad for den, synes farverne er så fine sammen. Den er dejlig lun uden at være for varm, så jeg er glad :-)
I opskriften har de valgt at vende vrangsiden udaf, men efter at have strikket et stykke, besluttede jeg mig at vende retsiden udad. Det gav også den kæmpe fordel at jeg kunne strikkehæfte undervejs :-)

Opskriften er lidt misvisende i vejledningen af striber. I teksten stopper anvisningerne efter ca. 44 cm (uanset størrelse) og så skal man fortsætte resten af vejen med den aktuelle farve, det ville betyde at trøjen var blevet hvid fra lige over brystet og hele vejen op. På billedet i opskriften kommer den hvide stribe dog først lige under halsudskæringen. Jeg lavede så bare min egne striber og fik så lige lidt mere lime og æblegrøn ind..

Jeg forsøger mig for første gang med en lille faktaboks

Mønster: Drops model nr. 88-24
Garn: ca. 225 g. Drops alpaca og 75 g. Vivaldi
Pinde: Knitpro str. 5.5
Hot or Not: Hot, helt sikkert


Nå, men jeg var jo som nogle få andre også til kreative dage i Fredericia. Jeg havde taget min mor under armen og sammen indtog vi alle de lækre garn-stande. Jeg havde på forhånd tænkt at jeg ville have nogle Kastanie-strik nisser med hjem, det blev dog også liiige til lidt ekstra kits derfra.

Tørklædet Blikfang levede op til sit navn og fængede med det samme og endte således både i min og min mors kurv. Den lille mobiltaske smuttede også med - ups! Tante Grøn havde en rigtig lækker stand og havde gjort rigtig meget ud af dekoration og farver og lækre modeller der passede sammen.
Hos Geilsk blev det til en skumfidus til Esmaralda og så fik jeg prøvet Vestpå - den skal vist nord-øst på til mig på et tidspunkt :-)

Det var en rigtig hyggelig dag med mange fine indtryk og ikke så mange impulskøb som frygtet :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...