mandag den 30. august 2010

Blomst i håret


Jeg trængte lige til et lille hurtigt projekt i dag. Det blev til en hæklet blomst til håret fra denne Drops opskrift. Jeg brugte en rest af Peruvian Highland uld og hæklenål nr. 6 og så syede jeg blomsten fast på et hårspænde. Her er det Esmaraldas sminke/frisør-dukke som leger mannequin :-) Satser på at gå tirsdagen i møde med hæklet botanik i håret ;-)

torsdag den 26. august 2010

Baby sneakers

For nyligt så jeg hos Tris de sødeste små babyfutter. Dem havde jeg stadig i erindringen da en kollega blev far til en lille pige i sidste uge. Nu er min kollega den sporty type, så hvad var mere nærliggende end at lave en mini udgave af converse skoene? Jeg havde set nogle rigtig søde modeller på Ravelry hvor der var sat en stjerneknap på siderne til at vise Converse mærket. Jeg kunne dog ikke finde stjerne knapper der passede i farven, så jeg har hæklet logoet i stedet. Jeg synes det er blevet lidt klumpet, men håber alligevel at modtageren ( og hendes mor og far) bliver glade.

Garnet er diverse uldne rester fra kurven, ikke mange gram er brugt! Mønstret jeg fuldte var Baby sneakers af Keri Williams, strikket på pinde nr. 3 og med snører lavet af i-cords.

lørdag den 21. august 2010

Har du set..

... efterårsudgaven af Twist Collective? Der er godt nok mange fine mønstre at muntre sig med :-) Jeg er især faldet over Stratocumulus trøjen, som har en super flot hals og Kiloran kjolen, som har det romantiske look, som jeg ofte falder for. Trøjen tænker jeg måske at strikke op i det lækre Silkbloom Fino som snart kommer i Garnværkstedet. Kjolen nøjes jeg måske med at beundre på afstand, jeg kan nemlig godt være lidt bekymret for hvordan den sidder henover top-maven ;-) Er du mon også faldet for nogle af mønstrene?



Inde i Twist bladet faldt jeg også over en model i en annonce. Det er puff sleeve toppen fra Vadis design. Den chokolade brune farve er bare så lækker og toppen er lidt fræk og dramatisk, den MÅ jeg bare lave :-) (NB, mønstret er lettere at se i projektgalleriet på Ravelry, se her)

torsdag den 19. august 2010

Tæppe

Jeg har længe tænkt, at jeg gerne vil lave et tæppe til sofaen. Jeg har bare ikke rigtig kunne bestemme mig til om det skulle strikkes eller hækles, skulle det være uld eller bomuld og hvilke farver mon? Så faldt jeg over denne opskrift og så var jeg solgt. Den grønne farver matcher noget mønstret tapet på den ene stuevæg og de øvrige farver klæder tæppet rigtig godt. Jeg strikker i 2 tråde ensfarvet Kauni på pind 5. Firkanterne bliver strikket på efterhånden, så der er næsten ingen montering - Hurra! Det kommer til at tage lang tid før det er færdigt, jeg er jo ikke særlig strikke-monogam, men det er helt fint. Håber bare at det kan være færdigt til næste efterår :-)

søndag den 15. august 2010

Fed søndag

I dag har jeg haft æren af at være med Mette på Tekstil messe i Vejle for at købe ind til efterårs-sæsonen. Det er sjovt at gå rundt at gramse på alt det lækre garn, være med til at vælge smukke knapper og bare samle indtryk.

Højdepunktet var (igen) BC garns stand. De havde snuppet designeren Jytte Slente med og hun demonstrerede noget 3-dimensionelt strik, som hun har brugt i et par opskrifter (fx. denne). Det var nogle rigtig spændende prøver hun havde med (studeres her af Mette) og hun var rigtig inspirerende at snakke med. Hos BC garn føler man sig virkelig taget godt imod og man føler sig som dagens vigtigste kunde :-) De snakker og viser frem og har alt den tid i verden man skal bruge - de brænder for sagen og så har de virkeligt noget lækkert garn. Jeg glæder mig til Silkbloom kommer hjem til butikken, for den må jeg altså strikke noget i.

Andre steder på messen føler man sig knapt så godt modtaget. Man bliver flere gange bremset når man spørger om forskellige modeller, for man kan skam ikke tage det som en selvfølge at man kan få lov at forhandle deres varer. Det gør mig altså noget knotten. Jeg kan ikke se at det er så vigtigt hvor stor butikken er eller om der er andre forhandlere indenfor 10 km's afstand. Garnfirmaerne burde da være glad for interessen og kunne vel sælge mere hvis deres varer blev mere udbredte?? I denne webshop tid giver det altså slet ikke nogen mening for mig! Hm, sorry, skulle lige af med det ;-)

En hyggelig stand finder man dog hos Filcolana, her fik vi det opdaterede Arwetta farvekort og kunne se at de er med på noderne; ihvertfald er der kommet neonfarver ind i paletten. Jeg tror faktisk jeg vil lave et par funky neon grøn/gule stribede sokker til efteråret :-)

torsdag den 12. august 2010

Hverdag igen..

I dag er jeg startet på arbejde igen og skal lige op i gear. Det hjælper dog lidt at starte så sent på ugen, det giver en dejlig blød opstart.

Bloggen har også holdt lidt fri, men er nu tilbage til sensommer og efterår med mange strikketimer.

I mellemtiden har jeg fået lavet min nederdel færdig og jeg er rigtig godt tilfreds med den. Den blev lige rigelig stor i livet, så jeg tænker at sætte et tyndt elastikbånd i løbegangen, sammen med bindesnoren.

Mønstret er fra Lene Holm Samsøes Feminin Strik. Den er strikket i Drops Safran på Knitpro nr. 3, de hæklede kanter er med Mayflower hæklegarn nr. 5 på nål 2.5.

Min datter synes så godt om nederdelen at der fluks måtte købes garn ind til en tilsvarende til hende. Så lige straks kommer der en mini-udgave på pindene :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...