tirsdag den 27. oktober 2009

Lidt færdige projekter

....... er der at vise frem! Jeg er blevet færdig med mit første rigtige hækle-projekt, nemlig huen til min datter. Jeg synes den er blevet rigtig fin og jeg har bestemt mod på at kaste mig ud i mere hækling. Min søde tøs fulgte tæt med i frembringelsen af huen og skulle en morgen prøve den, så jeg kunne måle hvor langt jeg var fra aflukning. Hun synes den var rigtig fin og ville gerne have den på i skole, da jeg så protesterede og indvendte at der jo stadig sad pinde i, var hendes kommentar -" jamen, jeg skal nok passe på at pindene ikke falder ud" Ti hi, skønne tøs! Hun måtte nu vente til den var helt færdig!




Jeg er også blevet færdig med et par strømper, som har siddet på pindene laaang tid. De er af rester af Brugsens strømpegarn og de er godt nok ikke særligt pæne!! Strukturen i dem synes jeg er flot, men farveskiftene ødelægger det hele. Som varme sokker i støvlerne skal de jo nok komme til nytte, men de bliver nok ikke lige flashet til alverdens strikkefestivaler ;-)



Endelig så har jeg turneret til diverse strikkecafeer den sidste uges tid. Først var det den månedlige hyggeaften hos Mette i Garnværkstedet - igen et hit! Torsdag lykkedes det mig endelig at få det til at passe med at komme "Hos Sofies Forældre" sammen med andre strikkere fra Ravelry- det var også rigtig hyggeligt, håber jeg kan få det til at passe en anden god gang.
Endelig så var jeg i går til arrangement med Annette Danielsen på Lystrup bibliotek sammen med Mette - og en masse andre strikke-nørder ;-). Det var også rigtig godt! Annette fortalte om inspirationen til hendes designs, kom med en masse praktiske tips og slap os løs med strikkeprøver på forskellige teknikker, som hun anvender i hendes designs. Jeg kastede mig over vendestrik a la Annette og stik af biser - skønt at lære noget nyt! Nedenunder kan I se min lille strikkeprøve, nåede ikke så langt, for jeg skulle jo have alle guldkornene fra Annette med også :-) Vi fik lov til at gramse lidt på trøjerne fra Strik Naturligvis, der er godt nok endnu en håndfuld projekter til min to do liste!




søndag den 18. oktober 2009

Turkis delight


Jeg blev udfordret af Birthe til lidt farveleg; find 7 turkise ting! - det var ikke let, da denne nuance ikke er videre fremherskende i det lille hjem :-)
Jeg synes nu, at det var sjovt at gå på jagt herhjemme og fik endda leget lidt med at lave mosaik billeder, så lærte jeg også lidt i dag!
Nå, men hvad fandt jeg så? Jo, lidt turkis silkebånd fra skuffen og da eget garnlager ikke gemte turkis, kunne den da fremvises på Holst garns farvekort - endnu en grund til at skaffe sig et farvekort ;-)
Lidt bøger fra bogreolen (der i øvrigt er farvesorteret), min elskede forlovelsesring, et tørklæde og et par øreringe i turkis murano glas. Til sidst et cocktail-glas, som man kunne drømme sig til at være fyldt med en herlig mojito - skål!

Udfordringen var som sagt sjovt, så jeg giver den videre til Mette, Søhesten og Tina, som får fornøjelsen af at gå på jagt efter 7 ting i GULD!

Til sidst kan jeg lige tilføje at mit topstykke der før var på pind 186, er nu på - hold godt fast - pind 0! Det hele er trævlet op. Jeg fik endelig sat pinde nok i, så jeg kunne prøve den og den var som frygtet aaaalt for stor - så det blev en ommer! Lader den lige ligge en uges tid og så går jeg til den med fornyet energi, en størrelse mindre og på pinde 3.

Nu, godnat herfra :-)

søndag den 11. oktober 2009

Ishbel i hus



Så fik jeg færdiggjort fødselsdagsgaven til svigermor. Ishbel sjal/tørklæde i brændt orange bomuldsgarn. Svigermor er ret glad for den orange farve, så mon ikke det bliver et hit? Hun er ihvertfald typen der sætter pris på at man har lavet noget selv, måske endda i en grad så hun ikke kan nænne at bruge det! Det må jeg lige arbejde på :-)
Det skrider også godt frem med topstykket. Jeg glæder mig rigtig meget til at kunne prøve det, jeg er lidt bekymret for om det er for stort! Efter at have set Mettes topstykke på, er jeg blevet ekstra ivrig efter at gøre mit eget færdigt - det var nemlig blevet rigtig godt. Måske er det også mængden af projekter jeg gerne vil i gang med der driver værket, synes det bobler af ideer i hovedet på mig i disse dage. Så, åhh hvor ville jeg gerne holde efterårsferie nu sammen med min lille famile. Have tid til hygge, samvær og kreativitet, ahhh. Men nej, eksperimenter og kursus venter, så jeg vil i stedet glæde mig til at komme hjem til kaffe på bordet og forventningerne til en laaanng juleferie :-)
God ferie til jer der er så heldige!

torsdag den 8. oktober 2009

Rasmilla med posten

Næh, se hvad posten bragte mig for lidt tid siden :-) Jeg måtte jo altså kaste mig over Rasmilla design efter at have læst så meget positivt om dem. Min kusine har fået en lille datter for 3 mdr. siden, så nu må det være på tide med en lille strikket gave og det bliver så Fiona 2.



Jeg havde planlagt at strikke Anemone vesten i gul til min dattter, men da pakken kom frem var garnet ikke så gult som det fremkom på skærmen. Faktisk var det lige præcis så RUST farvet, som det garn jeg strikker topstykke af ;-) Denne farve behager dog ikke den unge dame, så det er en om'mer i farvevalg! Nu har jeg så farvekortet fra Holst garn hvis det skulle blive aktuelt igen og ellers så henter vi lidt alpaca hos Mette.

tirsdag den 6. oktober 2009

Filtede vanter

Jeg har kastet mig ud i filtningens kunst. Min veninde havde fødselsdag og jeg synes jeg ville begave hende med noget hjemmelavet, noget til at holde fingrene varme på hendes cykelture. Det blev så til disse vanter i Drops Alpaca med Puddel kant. Hold da op, hvor var de store før de røg i vaskemaskinen, de lignede noget der tilhørte den afskyelige snemand. Det var altså med stor spænding at de røg i vaskemaskinen. De filtede ikke helt så meget som ventet, ikke engang efter 2 gange i maskinen. Det er især tommelfingeren som er alt for stor, så næste gang skal den nok laves med knap så mange masker og 1½ cm kortere. Min søde veninde har nu fået dem overdraget og så giver vi dem endnu en tur i maskinen, mens vi drikker en kop kaffe.



Jeg har lige lånt en lille Sylvanian figur til at sætte størrelsen i perspektiv, men det giver slet ikke et rigtigt billede af hvor gigantiske vanterne var inden. Det er egentligt også sjovt at vanterne blev så ujævne at se på??

torsdag den 1. oktober 2009

Lionbrand - en verden af opskrifter

Jeg fik et tip fra Mette om at tjekke Lionbrand for opskrifter - og jeg blev ikke skuffet. Er du vimmer, der er er mange fine opskrifter - helt gratis :-) Man skal bare registrere sig og så er der fri adgang til download.
Kjolen ovenover er jeg helt forelsket i!! Men hvilket garn skulle den strikkes op i? Jeg tror jeg ville smelte hvis den var ren uld og bomuld ville bare ikke blive pænt. Nogen forslag?
Jeg kan også rigtig godt lide det hæklede babytæppe, nok mest på grund af de dejlige pastelfarver.

Blandt de mere sjove ting fandt jeg disse filtede fugle, de er bare fine! De ville være rigtig søde til at have stående i vindueskarmen, men også på juletræet kunne jeg forestille mig dem. Rensdyret er da et rent hit, som nok skal pynte hos mig i december.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...