søndag den 30. august 2009

Topstykke kickstartet

Så fik jeg endelig topstykket på pindene, jeg kan altså ikke få det til at passe med 26 masker pr. 10 cm, så nu krydser jeg fingre for at det med 24m/10 cm kommer til at passe med at strikke den i medium. Jeg kan godt fornemme at det kommer til at tage et stykke tid at få den færdig, synes egentlig jeg har arbejdet godt på den her i weekenden - og er kun kommet til 26. runde. Så er det jo man skal huske at nyde processen og ikke fokusere så meget på at stå med det færdige produkt :-)

Var sørme også lige heldig at falde over disse 3 bøger på tilbud i Føtex, der er flere projekter der kunne hoppe på pindene, meeen ikke lige nu, jeg har vist gang i rigeligt - skønt!

mandag den 24. august 2009

Hurra for post

Alle gode ting kommer til den der venter...eller sådan noget. Postbudet var ihvertfald meget velkommen i dag. Både bogen A stitch in time og mit topstykke ankom til matriklen i dag - Hurra!
Topstykket kan jo næppe erklæres som en original ide her i blog-land, men jeg glæder mig rigtig meget til at få den på pindene. Det rust-farvede garn er næsten endnu bedre end forventet, så jeg er glad. Desværre ligger jeg ikke lige inde med en 40 cm rundpind, så strikkeprøven må vente til i morgen når jeg har været i butikken.

Bogen har jeg glædet mig til længe. Har kigget opskrifterne igennem på Ravelry og der er bare så mange fine projekter at gå igang med. Modellerne er originale fra perioden 1920-1950, som så lige er peppet en smule op og hvor der er fundet passende garn. Jeg har ikke helt bestemt mig for hvad der skal på pindene først, meeen jeg kunne måske også prøve at afslutte noget!!






lørdag den 22. august 2009

ny inspiration



Jeg har lige været hos min lokale garnbutik for at hente efterårets opskrifter fra Drops (og Kauni). Jeg ved godt at jeg kan finde alle opskrifterne på nettet, men det er altså bare ikke det samme som at sidde og bladre hæftet igennem. Jeg har da også allerede fundet en del ting som jeg godt kunne tænke mig at lave (som om to-do listen ikke allerede bugnede). Blandt andet en nederdel, fine sokker og en lille vest

Indtil videre vil jeg så strikke videre for at få nogle projekter afsluttet, har faktisk haft fat i alle mine 3 projekter i dag :-)

tirsdag den 18. august 2009

Mens jeg venter...

Mens jeg venter på at mit topstykke skal ankomme fra Sommerfuglen, måtte jeg lige have noget lidt mere spændende på pindende. Jeg fik derfor sat gang i Ishbel af Ysolde Teague. Det er noget Kaprifol garn fra Marks & Kattens der længe har fyldt op i min kurv, men som passer godt i farven til min svigermor, så nu er fødselsdagsgaven til hende i gang.



Så kom den søde post endelig med en af mine bestilte bøger og neeej hvor er den altså fin. Så mange flotte blomster og grøntsager - må straks i gang med lavendlerne og liljerne og violerne og ........












søndag den 16. august 2009

Sidste feriedag

I dag er det så sidste dag i min ferie. Synes det er lidt hårdt at skulle op i tempo igen, har meget mere lyst til at kunne sidde længe med morgenkaffen og at tulle rundt med forskellige strikke projekter. Nå, men jeg er nok ikke den eneste der har det sådan!! På denne dag har jeg besluttet at bruge en masse tid på hygge, så lige nu står den på kaffe, en ganske lovende bog og så evighedsprojektet; spiraltoppen. Jeg er nu nået 250 cm, "kun" 140 cm endnu!
Jeg går og venter på at den lille postmand skal komme med 2 strikkebøger til mig, så mere om det når de ankommer - men det bliver så godt :-)




fredag den 14. august 2009

Rastløs

Efter at have afsluttet kauni tørklædet er mine fingre lidt rastløse, har godt nok et par strømper på pindene og også Jytte Slentes spiraltop er undervejs, meeen de er ikke helt så spændende at strikke på. Jeg har været så heldig at få et strikkekit til Topstykke fra Geilsk i fødselsdagsgave, men der er ventetid på leveringen. Jeg går også og glæder mig til at strikke nederdelen Hyld i noget lækkert mohairgarn jeg har liggende, så måske jeg bare skulle tage mig sammen og bestille den opskrift?

torsdag den 13. august 2009

Kauni rest

Af resten af kauni garnet prøvede jeg at hækle en rigtig fin halskæde, som jeg havde set hos en anden inspirerende blogger. Nu kan jeg så ikke finde hende igen - meget pinligt! - men halskæden blev kaldt flowers on a string - jeg leder videre efter linket. (Nu har Tina heldigvis fundet mig, så her er altså linket :-) )

Jeg synes nu den blev rigtig fin og det gjorde min veninde åbenbart også, for hun har "snuppet" den :-)

Kauni

Jeg har jo altså forelsket mig lidt i Kauni garnets flotte farver og lange farveskift. Her har jeg lavet halstørklædet Flit'n Float. Der er brugt 102 gram, så det svarer til ca. 54 kr - det er da et kup :-)



Her er det så min søde mand, der har indvilliget i at stå model.

onsdag den 5. august 2009

Projekter

Jeg er vist blevet bidt af en gal strikkepind!! på det seneste. Ihvertfald bruger jeg hver en given lejlighed til liiige at hive strikketøjet frem. Jeg er ikke så god til at koncentrere mig om et projekt, så jeg har altid gang i minimum 3 projekter. Jeg synes heller ikke at det er så spændende at lave montering, blokering mm., så projekterne der er nået så langt, får gerne lov til at ligge lidt inden de er 100 % færdige - lidt fjollet egentligt. MEN, da strikning jo er en hobby, skal arbejdet være lyst-betonet, så sådan prøver jeg at holde det.


I søndags var jeg dog rigtig god og fik færdiggjort 2 af sommerens projekter. Det første var Owlet trøjen af Kate Davies til min datter (Øverst). Den er strikket i Drops silke-alpaca og den er bare så skøn og blød - sådan en vil jeg også have til mig selv! Den var rigtig nem og hurtig at lave, selvom jeg lige skulle lære at strikke venderækker. Det der tog længst tid var næsten at sy alle knapperne på til øjne.


Desuden fik jeg hæklet kant og syet knapper i en Drops bolero (s15-1) - også til min datter. Det har godt nok været et mareridts-projekt. Der står i opskriften at man bruge cotton viscose i stedet for alpaca, som opskriften er skrevet til. DET KAN MAN IKKE!! Strikkefastheden er helt hen i skoven og selv ikke med nye udregninger kunne jeg få målene til at passe, ærmerne blev alt for smalle. Jeg prøvede at skrive ind til Drops, men de mente ikke at der var nogen fejl, men fik dog opbakning af min strikke-erfarne mor og min lokale garn-pusher :-) Jeg endte med at strikke for- og bagstykke lidt længere, så nakke-udskæringen sidder lidt lavt. Generelt er jeg ikke særlig tilfreds med den, men tøsen synes den er fin og ville have den på første dag i SFO!









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...